Jak naložit s mými výroky?
Nejlepší bude je sníst a na nic nečekat. Někdy ovšem vyvstane otázka jak?
Nakládané sýry
Když nevíte, co předhodit náhlé návštěvě je to nejlepší způsob jak zvládnout situaci. Já nakládám bud´čerstvé sýry nebo všechny ostatní. Ideální je mít jich víc, aby se vám podařilo namíchat vždy tu správnou chut´. Pak už vám stačí mít doma nejlépe bagetu, ale i chleba postačí a dobré víno, či pivo. Dokonale se hodí ke grilování. Jako prezent vždy udělá rozruch.
I když se to nezdá, tak nakládané sýry a salát je dokonalá kombinace. Já tomu říkám všechno v jednom. Sýr, olej, koření a salát. Dochutit pouze citronem. Pokud se vám ten olej nezdá, tak ho slejte a ráno si na něm udělejte vajíčka. Dodá jim šmrnc.
Pokud máte rádi těstoviny, tak stačí si je uvařit a kelímek nakládaného sýra dobře prohřát na pánvičce, pak už jenom zamíchat s těstovinami a budete mít super večeři.
Co dodat. Je to dokonalí vyproštóvák z nesnází a na opici také funguje.

Co se syrovátkou?
Syrovátka je konečný produkt při výrobě mléka a je ho tolik, že je škoda ji vylévat do kytek. Kdybych měla více domácího zvířectva, tak ji pijí o sto šest, ale mám jen JORKŠÍRA a ten to nedá. Přitom je to velice zdraví produkt, který v sobě má spoustu vitamínu a stopových prvků. / WIKIPEDIE /
Rozhodla jsem se tedy Vám její využití osvětlit. Někdo ji dá dobře vychlazenou jen tak jak je. Někdo jako já si jí dávám všude tam kde potřebuji něco ředit třeba smoothie, koktejly, do pečení místo mléka a tak. Také má bezvadné využití v různých koupelích. Má velice blahodárné účinky na pokožku. Zvláště když je teplá. To i klouby jásají. Vyzkoušené.
Momentálně je ovšem trhák: Čistá syrovátka ochucená přírodní štˇávou z Lotouše. Vychlazená a třeba i s mátou. Dostanete toho do sebe tolik, že budete mít energie na rozdávání. Také vyzkoušené.
Tady je.

RICOTTA
Stále mi je záhadou, že mnoho hospodyněk neví, co s touto báječnou potravinou dělat. Přitom je tolik možností, jak ji využít a nahradit třeba tvaroh nebo mléko při pečení nebo do pomazánek. Pokud ji trochu naředíte , tak vám nahradí smetanu a můžete ji využit do omáček na těstoviny nebo s ní polít zeleninu a zapéct. Parádní je na sladko do dezertů a palačinek. Je to jednoduché a dobré a obsahuje mnohem méně tuku než vše ostatní, takže se jí nemusíme bát. Já dělám klasickou. Je to poslední fáze mlékaření. Má svoji specifickou nasládlou chuť, která do druhého dne zmizí. Ricotta vyrdží i 14 dní v lednici, ale dá se i mrazit.
Pak je tu druhá varianta s přidáním mléka no a tu znáte z obchodu.

