JOGURTY

07.10.2021

Víte, že je to docela alchymie ? Není jogurt jako jogurt. Ten co mám já ráda je hustý, ne moc kyselý a nesmí z něj téct moc syrovátky. Než jsem si to vychytala, tak jsem snědla litry vodnatého, kyselého a hrudkovitého jogurtu. Divím se, že nemám alergii na mléko.

Ted´ se dá říct, že mi ten můj chutná víc než z obchodu a není to jen tím, že ho dělám sama, ale také vím, co v něm je a jak je dělaný. 

Jogurt je celkem snadná záležitost, ale pouze tehdy, když vše dodržíte jak je psáno. Stačí se trochu zapomenout nebo zaměstnat něčím jiným a je to v pytli. Jde především o dosažení 95 stupńů a sami víte, co to s mlékem dělá. Mockrát jsem větrala tři dny a dva dny drbala plotny a hrnce. Takže pokud se tomu věnujete plně dopadne to dobře.

Jinak je pro mě jogurt super potravina. nahradí úplně vše. Pokud se jedná o to, že má moc kalorií, tak toho se nebojím. Rozhodně je zdravější než spousta těch sladidel a tuků. Ovšem má specialita je SKYR. Asi bych to tak neměla nazývat, ale je to skoro to samé, co dělají na Islandu jen po mém. Výhodou SKYRU je, že nemá tuk a bílkovin je v něm jako mravenců v mraveništi, takže stačí jen trochu a máte energie jako hopík. Říká se, že nízkotučný jogurt není zdravý. Ten můj ano, protože vím co v něm je a jak ho dělám, aby zdravý byl.

Určitě vás pobaví, že ho nechávám zrát v peřinách.